Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A digitalizáció erősödött, de az innovációs aktivitás nálunk stagnál

2023. June 09. 10:00
A digitalizáció erősödött, de az innovációs aktivitás nálunk stagnál

Kevés változás történt a magyar vállalatok innovációs aktivitásában az eltelt fél esztendőben – mutatta ki K&H. A digitalizáció azonban erősödött.

A 100 pontos skálán 28 ponton áll a magyar vállalatok innovációs aktivitása a K&H ezt mérő indexe alapján. A digitalizáció erősödött, de az innováció tekintetében hazánk le van maradva az EU-s átlaghoz képest.

 

A K&H ötödszörre készítette el a hazai közepes és nagyvállalatok innovációs tevékenységét vizsgáló reprezentatív kutatást. Összesen 360 vállalatot kérdeztek meg 2023 márciusa és áprilisa folyamán – tudatta az MTI.A digitalizáció erősödött, de az innovációs aktivitás nálunk stagnál

A digitalizáció erősödött, de az innovációs aktivitás nálunk stagnál

 

A jelentés kitért arra, hogy a leginkább a forráshiány az oka annak, hogy a magyar vállalatok nem indítanak innovációs tevékenységeket. Mivel bizonytalanság van, egyelőre a megfelelő tőkével rendelkező cégek is kivárnak.

 

A digitalizációs innovációs alindex ugyanakkor javulást mutat, vagyis a vállalatok felismerték, mennyire fontos a digitalizáció – 2023 első félévében 36 pontot ért el. Bár a cégek a költségek miatt nemigen vezetnek be új szolgáltatásokat vagy termékeket, de belső folyamataik racionalizálásában nagy segítség számukra a digitalizáció – írta meg az MTI.

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu