Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

A digitalizáció a legfontosabb gazdasági célok között van

2019. February 19. 13:19
A digitalizáció a legfontosabb gazdasági célok között van

Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követő sajtótájékoztatón közölte: Magyarország versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik, ennek kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni.

Varga Mihály a digitális képességek fejlesztése érdekében mérhető, egyértelmű célrendszert és központi irányítást sürgetett, továbbá szorgalmazta az együttműködést a gazdasági élet szereplőivel. Az államigazgatásnak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak egyaránt szüksége van a digitalizációra, a digitális képességek fejlesztésére emellett az oktatásban is meg kell találni a megfelelő helyet - hangsúlyozta.

 

A digitalizáció a legfontosabb gazdasági célok között van

 

A miniszter ismertette, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács a szakképzés és felnőttképzés átalakítását, a sokoldalúan képzett munkaerőt és az innovatív cégek erősítését is a további fejlődés feltételének nevezte. A tárcavezető a következő években újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokra számít és versenyképességet javító intézkedéseket ígért. Magyarország az elmúlt években régiós összehasonlításban is javította a helyezését, a visegrádi államok rangsorának végéről a középmezőnybe került, de csak a versenyképesség további erősítésével válhat a térség vezető gazdaságává - hangsúlyozta a pénzügyminiszter. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu