Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Telekom programja

2019. november 06. 16:09
A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Telekom programja

A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Magyar Telekom programja, amelynek keretében fiatalok segítenek idősebbeknek eligazodni a digitális világban, a program 13 város iskoláiban indul november 6-án - jelentették be a program szervezői sajtótájékoztatón.

Solymár Károly, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta: a Legyél Te is Most generációs kezdeményezés nagy segítség az idősebbeknek az új technológiák elsajátításához, összeköti a generációkat. A digitális kompetenciák a munka világában is fontosak, valamint az egészségmegőrzéshez, a szellemi frissesség megőrzéséhez is hozzájárulnak - tette hozzá. A digitális tudásmegosztással a generációk közelebb kerülnek egymáshoz.

 

A digitális tudásmegosztást ösztönzi a Telekom programja

A digitális tudásmegosztással a generációk közelebb kerülnek egymáshoz

 

Kutas István, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: a budapesti próbaidőszak után a program országossá nő, 13 város iskoláira terjesztik ki, egyebek között Veszprém, Várpalota, Miskolc, Kazincbarcika vagy Szeged és Kecskemét iskoláiban. Fontos, hogy az idősebbek is megértsék és alkalmazni tudják a technológiát, annak pozitív hatását megismerjék. A programmal havonta ezer embert tudnak bevonni a digitális világba - tette hozzá. A foglalkozásokat iskolai környezetben szervezik a programba bevont nonprofit partnerek, akik gondoskodnak a lebonyolításról, kapcsolattartásról, valamint az iskolai közösségi szolgálatban teljesített órák igazolásáról - ismertette. 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu