Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A digitális környezetet kell kialakítani a gyerekeknek

2018. October 09. 13:52
A digitális környezetet kell kialakítani a gyerekeknek

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a MobilITy-Győr Digitális Élményközpont átadási ünnepségén arról beszélt, hogy már 3-4 éves korban el kell kezdeni a gyermekeknél a viszonyulás kialakítását a digitális környezethez, a robotokhoz.

Palkovics László a megnyitón arról beszélt, négy hónappal ezelőtt, a minisztérium létrehozásakor a gazdaságfejlesztési stratégia megalkotása volt a legfontosabb. A stratégia vállalati oldalát három dolog jellemzi:

Megfelelő digitális környezet nélkül a vállalatok hosszú távú fejlődése nehezen lesz fenntartható - mondta elsőként. A második a termelékenységi kérdés, az, hogy adott idő alatt mennyi munkát tudnak elvégezni a magyar vállalatok, miként állnak ezzel most. A harmadik témakör az innováció, a termékfejlesztési képesség, a megújulás képessége - közölte, hozzátéve, hogy az eszközök, amelyek az élményparkban vannak, erről a három ügyről szólnak.

 

A robotizáció és a digitalizáció hatékonyabbá teszi a munkát

 

Palkovics László hangsúlyozta, hogy a robotizációra és a digitalizációra nem úgy kell gondolni, ami elveszi az ember munkáját, hanem, hogy hatékonyabbá teszi azt. Úgy összegezte: lehet várakozással figyelni, hogy mi történik, részt lehet venni ebben a világban, de nem kell félni tőle, "jobbá teszi az életünket, a munkánkat". A miniszter szerint a gyerekek nem félnek, a kormány pedig támogatja, hogy sok ilyen központ jöjjön létre, mint a győri, mert "ez határozza meg a jövőnket". 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu