Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A digitális kihívásokról tárgyalt Palkovics

2018. July 18. 13:10
A digitális kihívásokról tárgyalt Palkovics

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a digitális kihívásokról és a mesterséges intelligenciáról is tárgyalt Bécsben versenyképességért felelős miniszterek informális találkozóján.

Az Európai Unió és tagállamai versenyképessége szempontjából a mesterséges intelligencia terén is az ipari vállalati innovációra érdemes összpontosítani a közös erőfeszítéseket - mondta Palkovics László az ülésen. A miniszterek a plenáris ülésen az európai ipar megerősítéséről, a mesterséges intelligencia európai megközelítéséről tárgyaltak. Palkovics László kiemelte: a kormányzati szakpolitika kezdeményező szerepet kíván vállalni a programokat előkészítő uniós stratégiák végrehajtásában.

 

A digitális kihívásokról tárgyalt Palkovics

A miniszterek a mesterséges intelligencia európai megközelítéséről tárgyaltak

 

Palkovics László felhívta a figyelmet arra, hogy az MI eszköz a társadalmi-gazdasági célok megvalósításához. Az előrelépéshez európai szinten azonosítani kell azokat a területeket, melyekben versenyképesek lehetnek, a jogalkotást fel kell gyorsítani, hogy ne hátráltassa a technológiai fejlődést. A legjelentősebb fókuszterületként jelölte meg az ipari robottechnikát, az e-mobilitásra való átállást, az intelligens járműfejlesztési technológiákat és a gyógyászati, orvostechnológiai alkalmazásokat. 

 

A digitális kihívásokról tárgyalt Palkovics

Palkovics László tárgyalópartnerei figyelmébe ajánlotta az 5G mobil adatátviteli technológiával kapcsolatos magyar terveket

 

Palkovics László az Európai Bizottság több tagjával is egyeztetett a Digitális Európa Programról. A miniszter üdvözölte a kezdeményezést, és jelezte: egyetért annak célkitűzéseivel, hiszen az európai polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik. A tárcavezető szerint minden erénye mellett a DEP önmagában nem alkalmas arra, hogy tartsuk az ütemet a globális versenytársakkal, ehhez más programokra és további forrásokra is szükség lesz. A tagállamoknak a digitális fejlesztési igényeikhez igazítva maguknak kell meghatározniuk intézkedéseiket, így Palkovics László tárgyalópartnerei figyelmébe ajánlotta az 5G mobil adatátviteli technológiával kapcsolatos magyar terveket, az autonóm és elektromos járművek fejlesztését támogató zalaegerszegi járműipari tesztpályát.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu