Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

A digitális fejlesztésnek el kell érnie a kkv-szektort is

2018. January 31. 14:26
A digitális fejlesztésnek el kell érnie a kkv-szektort is

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendkívüli küldöttgyűlésén a digitális átalakulás, az ipar 4.0 is kiemelt téma volt.

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kifejtette: a Magyarországon működő multinacionális vállalatok széles körben alkalmazzák a digitalizációt, ugyanakkor a hazai kis- és középvállalkozások közül kevesen és szigetszerűen használják a legkorszerűbb technológiát. Kiemelte, fontos, hogy a kisvállalkozói szektorban megvalósuljon a digitalizáció, és ebben az oktatás, a digitális kompetencia megszerzése jelentős szerepet játszik. Példaként említette a mesterséges inteligenciát, amellyel új szakmák lesznek.

 

A digitális fejlesztésnek el kell érnie a kkv-szektort is

A mesterséges inteligencia térnyerésével új szakmák lesznek

 

Az államtitkár kitért arra, hogy a kamara és a kormány között jó egyűttműködés alakult ki, a kamara sok hasznos ötletet fogalmaz meg, például az oktatás, a szakképzés, a vállalkozások fejlesztése területén. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a digitalizáció megvalósításában a magyar kis- és középvállalkozások lemaradásban vannak, nem ismerik a tartalmát, következményeit, köztük azt, hogy beszállítóként e nélkül nem tudnak a piacon maradni. Az MKIK rendkívüli küldöttgyűlésén elfogadták a választott bíróság alapító okiratának módosítását.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu