Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A digitális autóipar a jövő

2018. April 08. 08:47
A digitális autóipar a jövő

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a zalaegerszegi pálya megtekintésekor kijelentette: Magyarország minden tekintetben felkészült arra, hogy az autóipar hagyományos korszakát követően a digitális autóipari korszakban is a legsikeresebb legyen Európában.

Szijjártó Péter a 45 milliárd forintos beruházással készülő, önvezető és elektromos autók tesztelésére is alkalmas járműipari próbapálya megtekintése kapcsán beszélt arról, hogy Európában is egyedülálló módon a zalaegerszegi pályán nemcsak városi és közúti tesztkörnyezetben lehet majd vizsgálni a járműveket. Ausztriával és Szlovéniával megállapodva határon átnyúló tesztutakat is biztosítanak a fejlesztőknek, így a határt keresztező infrastruktúrában is tesztelhetik az autókat. A miniszter úgy vélekedett: Magyarország az új autóipari korszak sikereinek alapját is megteremti a 2020 elejére elkészülő zalaegerszegi tesztpályával.

 

A digitális autóipari korszakban is élen járó lehet Magyarország

Magyarország az új autóipari korszak sikereinek alapját is megteremti a zalaegerszegi tesztpályával

 

Az új autóipari technológiákban is érdekelt legnagyobb német fejlesztő vállalatok, mint a Bosch, a Continental vagy a Thyssen-Krupp már magyarországi fejlesztési tevékenységet is folytat - tette még hozzá. A tárcavezető elmondta azt is, hogy jelenleg 150, a világon vezető autógyártóval, alkatrészbeszállítóval vagy informatikai céggel folynak tárgyalások a zalaegerszegi tesztpálya igénybevételéről. Egy másik kérdésre úgy fogalmazott: a zalai létesítménynek köszönhetően Zalaegerszeg "a globális járműipari forradalom frontvonalában van". A tesztpályán március végére elkészült az első technikai épület, továbbá két pályarész aszfaltozása, illetve készül a fogadóépület. Egy komplett "okosváros" is épül, ahol utak, járdák, lámpák és épületek között tesztelhetik majd a járműveket a "zalai Szilícium-völgyben".

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu