Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

A digitális átalakulásra fel kell készülni

2018. April 21. 08:00
A digitális átalakulásra fel kell készülni

 Lepsényi István a II. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencián arról beszélt, hogy kiemelt feladata a digitális átállásra való felkészülés elősegítése, ezáltal az infrastruktúra fejlesztése és az oktatás támogatása.

A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kifejtette: egy olyan technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben a digitalizáció és az internet-gazdaság alapjaiban változtatja meg a termelési folyamatokat, az értékláncok működését, valamint a közlekedési és szállítási rendszereket. Gazdasági növekedésünk és ezzel párhuzamosan társadalompolitikai céljaink elérésének kulcsát a digitális átalakulásban való részvétel, és a gazdaságunk versenyképességének emelése jelenti – tette hozzá.

 

A digitális átalakulásra fel kell készülni

Magyarország nem áll felkészületlenül a negyedik ipari forradalom küszöbén

 

Lepsényi István hangsúlyozta: Magyarország nem áll felkészületlenül a negyedik ipari forradalom küszöbén, ugyanis a digitális gazdaság a teljes nemzetgazdaság bruttó hozzáadott értékének 20%-át adja, és a foglalkoztatottak csaknem 15%-ának biztosít munkát. Ezzel hazánk az Európai Unió élvonalába tartozik, és ez az előnyünk tudatos, valamint hatákony intézkedésekkel tovább fokozható – közölte. Szólt arról is, hogy gazdaságunk versenyképességének emeléséhez a legszorosabban a szakképzési rendszer továbbfejlesztése kapcsolódik. Ezért már évekkel ezelőtt megkezdtük annak átalakítását, azaz új elvek mentén szervezzük a gyakorlati képzést a duális képzés fejlesztésével – egészítette ki.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu