Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

A devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatát tárgyalja a kormány

2014. September 15. 10:36
A devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatát tárgyalja a kormány

Az Országgyűlés őszi ülésszaka 2014.szeptember 15-én kezdődik meg.  A hírek szerint az elsők között tárgyalhatják a kormány devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatát.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője

A kormány erről szóló javaslatát pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek. Az előterjesztés alapján a pénzügyi intézményeknek el kell számolniuk fogyasztóikkal a múltbeli túlfizetéseket, a kiszámítási és elszámolási módszertan részletszabályainak megállapítását ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kompetenciájába utalja.    

A Fidesz-KDNP tapolcai évadnyitó frakcióülésén döntöttek a banki elszámolási kötelezettség menetrendjéről.A devizahiteles törlesztőrészletek jövő februártól, a pert indító bankok ügyfelei esetében pedig márciustól csökkenhetnek az elszámolási törvény nyomán. A törlesztőrészletek 25-30 százalékkal lehetnek kevesebbek.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 Az Este című műsorban elmondta: a bankok elszámoltatására vonatkozó törvény közel négyszáz magyar pénzintézetet érint és segítséget jelent egymillió-háromszázezer magyar családnak.

Rogán Antal az M1 A Lényeg című műsorában elmondta, hogy a bankok elszámoltatása igazságot szolgáltat visszamenőlegesen.Minden szerződéssel és minden tisztességtelenül elvett forinttal el kell számolni – tette hozzá.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu