Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A deviza-eladósodás és a magáncsőd kérdésköre az Országgyűlés előtt

2012. March 13. 10:40
A deviza-eladósodás és a magáncsőd kérdésköre az Országgyűlés előtt
A Parlament március 13-i ülésén ismét tárgyal a deviza-eladósodás kérdésköréről, a képviselők a lakossági deviza-eladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslatról is beszélnek majd.
Kósa Lajos azon előterjesztése kerül leghamarabb terítékre, amellyel az önkormányzati feladatot ellátó egészségügyi intézmények ismét mentesülhetnének az építményadó alól. Ezután kerülhet sorra a lakossági deviza-eladósodás megakadályozását célzó kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslat.

Az Országgyűlés

Március 13-án reggel 9-kor kezdte meg ülését a HázA bizottsági indítvány elfogadásával a parlament arra kérné a kormányt, vizsgálja meg a magáncsőd bevezetésének lehetőségét. A kabinet emellett arra is felkérést kapna, hogy építse be az általános és középiskolák tananyagába a pénzügyi rendszer alapismereteinek oktatását, valamint a banki tranzakciók minimális követelményeinek és a fogyasztóvédelmi jogoknak a megismertetését.

A fideszes Dr. Mengyi Roland

A fideszes Dr. Mengyi Roland munkahelyi dohányzást korlátozó törvénhez nyújtott be módosítást

 


Az ülés végén a munkahelyi dohányzást korlátozó törvény kisebb változtatásáról kezdődhet vita. A fideszes Mengyi Roland és a kereszténydemokrata Stágel Bence azt javasolja, hogy a tűz- és robbanásveszélyes munkahelyen dolgozóknak is lehessen zárt légterű dohányzóhelyeket kijelölni.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu