Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

A déli határ lezárását semmi nem hátráltatja

2015. August 23. 22:10
A déli határ lezárását semmi nem hátráltatja

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter ismét ellátogatott a déli határnál épülő kerítéshez, és Mórahalmon tartott munkaértekezletet az illetgális határátlépéssel kapcsolatban.

A 2015. augusztus 23-ai munkaértekezleten a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről tájékozódtak.  Mórahalom polgármestere,  Nógrádi Zoltán beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel.

 

Hang nélküli felvétel a miniszteri munkaértekezletről és a terepszemléről (Forrás: Magyar Rendőrség)

 
Többek között arról is beszámoltak, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését. A Mórahalmon meghallgatott jelentések alapján a honvédelmi és a belügyminiszter megállapították: az építési tevékenység a korábban meghatározott határidőknek megfelelően történik, a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja.Honvédelmi Minisztérium/Belügyminisztérium/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu