Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A családok támogatás a megoldás a a demográfiai problémákra

2016. July 27. 10:05
A családok támogatás a megoldás a a demográfiai problémákra

A kormány a családok támogatásában látja a demográfiai problémák megoldását, nem pedig "külső erőforrások behozatalában" - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin.

A hosszú távú megoldásokról szól az otthonteremtési program is, de a bölcsődék építése is, amely intézkedésekkel a gyermekek megszületését szeretnék elősegíteni. Az államtitkár szerint a népesedési problémákat az okozza, hogy bár a fiatalok kezdetben kettő-négy, vagy akár még több gyermekben gondolkodnak, végül legfeljebb kettőt vállalnak (az országos átlag 1,44), vagyis nem valósítják meg terveiket.

 

Hazánk népessége 1870-től 2014-ig

 

A kormány célja, hogy minél élhetőbb jövőt kínáljon a fiataloknak Magyarországon, és ebbe az irányba hatnak a mostani jelentős bérnövekedések is a köz- és a versenyszférában egyaránt - mutatott rá. Viszont fontos, hogy Európa népességének növekedésének oka nem a szaporulat, hanem a bevándorlás, ez pedig demográfiai krízis - mondta. A magyar népesség folyamatos csökkenése befolyásolja az ország súlyát.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu