Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

A Covid miatt ezentúl több terméket gyárt a Nógrádi Vegyipari Zrt.

2021. október 17. 12:00
A Covid miatt ezentúl több terméket gyárt a Nógrádi Vegyipari Zrt.

A világjárvány eredményeképp a jövőben több fertőtlenítő terméket készít és árul majd a Nógrádi Vegyipari Zrt.

Több mint 150 millió forintos támogatásból bővíti termelési kapacitását a Nógrádi Vegyipari Zrt. A cég fertőtlenítő szerek és termékek gyártására és árusítására szakosodott, a világjárvány következtében azonban megnőtt a kereslet a hasonló árukra. A vállalat a tolmácsi gyárában hajtja végre a fejlesztéseket.

 

A cég életében az utóbbi évtizedben jelentős fejlesztések és beruházások történtek. Új desztilláló berendezéseket szereztek be, rendszerbe állították az új hűtő tornyot, valamint innoválták a nagyteljesítményű ipari kazánt, továbbá vállalat környezetvédelmi fejlesztéseket indítottak.

 

A cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében nyerte el a beruházáshoz szükséges támogatást. Mivel a vegyipari üzem országos szinten is meghatározó és jelentős, ezért ezentúl jóval nagyobb szerepet vállalnak a fertőtlenítő hatású szerek készítésében. A cég legnépszerűbb készítménye a kozmetikai alkohol, amely a kézfertőtlenítők alapanyaga.

 

A vállalat kézfertőtlenítők gyártására szakosodott

 

A következő lépésben a vegyipari gyár új alapanyag-tartályokkal és hatékony automata berendezésekkel bővül majd, ezáltal a cég jelentősen meg tudja növelni a manuális kiszerelési kapacitást. A gyártási folyamatok is felgyorsulhatnak, hiszen komolyabb átállási idő nélkül képesek ezentúl a különböző méretű csomagolóanyagokba a termékeket kiszerelni.

 

Fertőtlenítőszereken kívül a cég nyomdai alapanyagokat, hígítókat, autóápolási termékeket is gyárt, továbbá használt oldószerek újrahasznosítását is végzik, hogy cöskkentsék a környezeti kibocsátást. A vállalat 50 munkavállalóval rendelkezik, tavalyi árbevétele pedig a 3,7 milliárd forintot is meghaladta.

 

Forrás: MTI, Nógrádi Vegyipari Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu