Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A Coursera-val működik együtt egy magyar egyetem

2023. January 30. 10:52
A Coursera-val működik együtt egy magyar egyetem

Jelentős és a jövő szempontjából mindenképp előnyös bejelentést tett a Coursera és egy magyar egyetem.

Egyre több magyar felsőoktatási intézmény indít olyan projektet, amelynek célja, hogy minél fejlettebb digitális megoldásokat tudjanak biztosítani a hallgatóknak és az ott dolgozó szakembereknek.

 

Most éppen a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jelentette be, hogy a korábban indított együttműködésüket új szintre emelik a Coursera nevezetű internetes oktatási platformmal.

 

A Coursera a világ legjelentősebb online oktatási felülete, az új megegyezés értelmében pedig a jövőben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tanárai és hallgatói ezentúl korlátok nélkül hozzáférhetnek az anyagokhoz.

 

A hallgatók is többet tanulhatnak így online

 

A Szegedi Tudományegyetem nagy jelentőséget tulajdonít a digitális technológiáknak és a digitalizáció folyamatos fejlesztésének. Ennek az említett törekvésnek az eredménye lett az, hogy egy ilyen fontos partnerrel bővültek.

 

A megállapodás azért is számít hatalmas mérföldkőnek az oktatási intézmény történetében, hiszen ők az első európai felsőoktatási intézmény, amely ilyen előnyös szerződést kapott a Coursera platformtól.

 

A Courserán egyébként rengeteg hasznos tanulmányi anyag található. A hallgatók főleg az informatikai, a programozási, illetve az adattudományi képzéseket végezték el a felületen, ám a jövőben több tudományágban is kibővíti az együttműködést az egyetem és a cég.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu