Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

A Continental átadta az ötvenmilliomodik fékvezérlőt

2021. május 12. 09:31
A Continental átadta az ötvenmilliomodik fékvezérlőt

Ötvenmillió fékvezérlő legyártásán is túl van a Continental Automotive Hungary Kft., Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek adta át ünnepélyes keretek közt a sokadik eszközt az ügyvezető igazgató, Keszte Róbert. Palkovics elmondta, a mesterséges intelligencia alapú megoldások kulcsfontosságúak az önvezető járművek fejlesztésében.  

Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, több meghatározó egységének ad otthont Magyarország. Legyártották az ötvenmilliomodik ER100 fékvezérlő elektronikai egységet, amelyet Keszte Róbert, a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója adott át Palkovics Lászlónak.  

 

Az átadás

 

A vállalat 2001 óta gyárt fékvezérlő rendszereket magyarországi telephelyén. Eddig összesen 100 millió terméket gyártottak, aminek a fele a fékvezérlő. Keszte Róbert elmondta, hogy az elmúlt 30 évben a járműipar vált a magyar gazdaság húzóágazatává, a budapesti üzemben már a jövő gyárában dolgoznak.  

 

Continentalnál ugyanis autonóm és elektromos járművekhez állítanak elő kulcsfontosságú rendszereket, valamint már gyártják az újgenerációs elektronikus vezérlőket is. Palkovics szerint a cég budapesti MI Központja a három évvel ezelőtti létrehozása óta már közel 100 fővel működik, továbbá a cég elnyerte az Ipar 4.0 Mintagyár díjat is. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/ Balogh Zoltán

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu