Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.09. - kedd, Emőd napja van.

Belföldi hírek

A civil szférában is népszerűsítik a keleti nyitás politikáját

2013. március 25. 09:46
A civil szférában is népszerűsítik a keleti nyitás politikáját
Keskeny Ernő miniszteri biztos és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott beszédet a Lakiteleki Népfőiskola Keleti Nyitás Kollégiumának indulása alkalmából.

Keskeny Ernő


Keskeny Ernő fontosnak nevezte a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében indult, a kormányzati politikát tükröző Keleti Nyitás Kollégiumot, ahol a hallgatók különböző előadásokat hallgatnak a témakörben, beszélgetéseket folytatnak, kutatási eredményeket ismernek meg, ezáltal a civil szférában is népszerűsítve a keleti nyitás politikáját.

Keskeny Ernő szerint a keleti nyitás alapvetően a posztszovjet térséget, Kínát és a távol-keleti térséget, az arab világot és a Nyugat-Balkánt jelenti. Oroszország a harmadik legfontosabb kereskedelmi

Lezsák Sándor,

partnere Magyarországnak, a tavalyi kereskedelmi forgalom ugyan kisebb csökkenést mutat, de így is elérte a 11,5 milliárd dollárt - mondta.

A miniszteri biztos szerint Orbán Viktor miniszterelnök Oroszországi látogatása "fényében az a feladatunk, hogy tovább növeljük a magyar exportot és csökkentsük az 5 milliárd dolláros kereskedelmi deficitet a két ország közötti forgalomban a magyar export növelésével".

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola alapítója és vezetője elmondta: a kollégium két és fél évig tart, évente négy-öt hétvégén lesznek előadások.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu