Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

A cél, hogy folytatódjank a béremelések

2019. January 22. 14:23
A cél, hogy folytatódjank a béremelések

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2018 első 11 hónapjában a bruttó átlagkereset 327 200 forint, a nettó átlagkereset 217 600 forint volt. Mindkettő 11,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Bodó Sándor erre reagálva közölte: a kormány arra törekszik, hogy a 71 hónapja tartó béremelkedés idén is folytatódjon.

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a keresetek a köz- és a versenyszférában egyaránt nőnek, a közfoglalkoztatás pedig egyre jobban szorul vissza. A bérek folyamatos emelkedését többek között a kormány kezdeményezésére létrejött bérmegállapodással, az életpályamodellek bevezetésével és az adócsökkentésekkel magyarázta. A kedvező folyamatok hatására - mint fogalmazott - a munkavállalók egy havi fizetéssel többet vihettek haza 2018-ban.

 

6 százalék feletti reálbér-emelkedésre számít Bodó Sándor 2019-ben

 

Bodó Sándor kijelentette, hogy a 2018 végén újabb két évre megkötött bérmegállapodás, valamint a szociális hozzájárulási adó idei mérséklése megalapozhatja az újabb béremeléseket, a kormány ezért 2019-ben a foglalkoztatás további bővülése mellett 6 százalék feletti reálbér-emelkedésre számít. A növekvő keresetek mérsékelhetik az elvándorlást, hozzájárulnak munkavállalás és a fogyasztás bővüléséhez, ezen keresztül pedig a gazdaság erősödéséhez is - tette hozzá.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu