Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

A cél a biztonságos növekedés

2018. June 08. 14:08
A cél a biztonságos növekedés

Varga Mihály az Amerika Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán kijelentette: Magyarország gazdasági teljesítménye egyre egészségesebb és kiegyensúlyozottabb. A magyar GDP növekedése a legutóbbi negyedévben elérte a 4,7%-ot, messze meghaladva az unió átlagát.

A tárcavezető elmondta, a gazdaság teljesítményének fenntarthatóságát jelzi, hogy a külső és a belső egyensúlyi folyamatok is kedvezőek, a növekedést nem a túlzott hitelfelvétel generálja. Az államadósság rátája közel 8 éve csökken, az eladósodás szintje rendre az EU átlag alatt alakul. A makrogazdasági folyamatok pozitív alakulása kedvező feltételeket teremt a beruházni kívánó külföldi cégek, így az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagvállalatai számára is.

 

A biztonságos növekedés a magyar gazdaságpolitika célja

A magyar GDP növekedése a legutóbbi negyedévben elérte a 4,7%-ot, messze meghaladva az unió átlagát

 

Magyarország az európai és a globális gazdaságba mélyen beágyazott, bizonyítja ezt külkereskedelmi forgalmunk vagy a külföldi működőtőke állománya is, ezért fontos figyelemmel kísérnünk az Európa déli sávjában zajló eseményeket - mondta a pénzügyminiszter. A magyar gazdaságpolitikának a növekedés ösztönzése mellett folytatnia kell a szigorú gazdálkodást, az ország sebezhetőségének csökkentését: ezt a célt szolgálja a biztonságos növekedés költségvetésének tervezete, amely a  jövő héten a parlament elé kerül.

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu