Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

A brókerbotrányokról is vitáztak az Országgyűlésben

2015. március 31. 11:00
A brókerbotrányokról is vitáztak az Országgyűlésben

Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában a Buda-Cash/Quaestor ügyekkel kacsolatban is felszólalt.

 

Orbán Viktor: Időben intézkedett a kormány 

 

Megerősítette: szükségesnek tartana egy olyan modern kincstári rendszert, amely megfelelő hátteret biztosítana a költségvetési pénzekkel gazdálkodó szervezeteknek, így azoknak nem kellene bankoknál vagy brókercégeknél „parkoltatniuk" a közpénzt. Egyébként csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.   Orbán Viktor kifejtette: a kormány időben intézkedett, és az állami közpénzeket igyekezett biztonságba helyezni, ami helyes, mert ez az emberek pénze. A Buda-Cash ügyében a betétesek 96,5 százalékát kártalanították 30 millió forint erejéig.

 

 

A Buda-Cash brókerei saját vagyonukkal kell, hogy feleljenek tetteikért

 Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő interpellációjában hangsúlyozta, a Buda-Cash csalássorozatával kapcsolatos elemzésekben és politikai nyilatkozatokban a legrelevánsabb kérdés az volt, hogy vajon hol van a pénz. Sejtjük, hogy a pénz az arcátlan brókerek sportautóiban és külföldi bankszámláin lehet – jegyezte meg Bánki Erik. Hozzátette: „le kell rendeznünk azt a kérdést, hogy ki fizeti a számlát”.A kártalanításnál nem maradhat el a személyes felelősségre vonás sem – szögezte le, rámutatva, a csaló brókercégek tulajdonosainak és vezetőinek a magánvagyonukkal is felelniük kell.

 

Fidesz.hu/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu