Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A britek nagy többsége szerint maradhatnának a külföldi EU-állampolgárok

2016. July 03. 16:20
A britek nagy többsége szerint maradhatnának a külföldi EU-állampolgárok

A British Future nevű intézet bízta meg ICM közvélemény-kutatót, hogy mérjék fel a brit választók véleményét. A választók 84 százaléka támogatja, hogy az Európai Unió más országaiból érkezett letelepülők és munkavállalók továbbra is Nagy-Britanniában élhessenek. 

Emellett a brit EU-tagság feladásáért kampányoló legnagyobb brit politikai párt, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának támogatói közül 78 százalék ért egyet azzal, hogy a brit EU-tagság megszűnése után is maradhassanak a tartósan Nagy-Britanniába települt uniós állampolgárok. Országosan mindössze 16 százalék szeretné a külföldi EU-állampolgárok távozását. 

Az Egyesült Királyságban 3 millió külföldi EU-állampolgár él

 

A bennmaradást és a kilépést támogató politikusok közül többen is felszólították a brit kormányt arra, hogy egyértelmű nyilatkozatban biztosítsa az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárokat, hogy továbbra is szívesen látja őket, és bármiféle változás csak a kilépés után érkezőkre vonatkozna. A felhíváshoz még a Migration Watch nevű kutatóintézet is csatlakozott, amely pedig hosszú évek óta a bevándorlás radikális csökkentése mellett érvel.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu