Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Belföldi hírek

A BME által 6G munkacsoport alakult

2022. September 05. 20:13
A BME által 6G munkacsoport alakult

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen nagyon komolyan gondolják a jövő technológiákat érintő kutatásokat.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán már most komoly jelentőséget tulajdonítanak az olyan jövő technológiai tudományágaknak, mint a 6G, hiszen a felsőoktatási intézmény előterjesztésének köszönhetően 6G munkacsoport jött létre hazánkban.

 

A szakmai társulat a 6G-ben érdekelt hazai szervezeteket és cégeket kívánja összefogni, valamint további célja, hogy kialakítsa Magyarország 6G stratégiáját. Az egyetem még 2021-ben kezdeményezte a hazai szakmai munkacsoport létrehozását, 2022. nyarán pedig célba értek a törekvések.

 

A 6G hatalmas fejlesztéseket hozhat el

 

A felsőoktatási intézmény az 5G Koalíció elnökeinek mutatta be elsőként az akkori indítványt, akik elfogadták a javaslatot, így idén elindulhatott a 6G Munkacsoport. A munkacsoport projektjei nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon kialakuljon a 6G infrastruktúrája és rendszere a jövőben.

 

Jelenleg hazánkban még az 5G Koalíciónak is rengeteg a dolga, de a fejlesztések nagyon biztatóak és jó irányba mennek. A társulat jelenleg közel 90 intézményt, szövetséget és céget foglal magába, támogatásával pedig olyan beruházások zajlanak, mint a ZalaZone tesztpálya fejlesztése és Magyarország okosvárosainak megépítése.

 

Forrás: BME
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu