Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatát Budai Gyula ellenőrzi majd

2010. December 30. 12:25
a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatát Budai Gyula ellenőrzi majd
Több száz milliárdra rúghat az a kár, ami a magyar államot érte az elmúlt nyolc évben a különféle privatizációk és visszaélések kapcsán az elszámoltatási kormánybiztos szerint.
Budai Gyula vizsgálatot fog indítani a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződés ügyében is.

Budai Gyula csütörtökön több újabb ügy vizsgálatát jelentette be: így például a taszári repülőtér hasznosításával kapcsolatos sikkasztási ügyet vagy éppen a 4-es metró beruházásának részeként szereplő BKV-Alstom szerződést.

Budai Gyula szerint lehetőség van arra, hogy visszakerüljön a költségvetésbe az elveszett összeg, és leszögezte, hogy hogy a vizsgálatok nem célirányosan személyek ellen irányulnak, hanem konkrét ügyek mentén haladnak.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel 2011. január 3-án, hétfőn egyeztet majd az ügyben - mondta a kormánybiztos

Tarlós István december 22-én közölte: felveszik a kapcsolatot Budai Gyulával, hogy vizsgálja meg, a metrókocsik szállításáról 2006-ban megkötött szerződés mennyiben felel meg a város érdekeinek, mennyiben okozott vagy okozhatott kárt, az milyen mértékű, és van-e az ügynek felelőse.

Forrás:  www.mr1-kossuth.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-bartus-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu