Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A bevándorlási helyzet rendkívüli mértékben romlott

2015. August 28. 11:07
A bevándorlási helyzet rendkívüli mértékben romlott

A migrációs helyzet rendkívüli mértékben romlott az elmúlt hetekben. A Nemzetbiztonsági kabinet értékelése szerint a Magyarországra nehezedő bevándorlási nyomás a következő napokban, hetekben tovább fokozódhat -  mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy Kövér László házelnöknél kezdeményezte a honvédelmi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági bizottság soron kívüli összehívását, ahol a tárcák és a titkosszolgálatok képviselői adnak tájékoztatást a képviselőknek. A kormány kezdeményezi a büntetőeljárási törvény módosítását is, hogy a bevándorlással összefüggő cselekmények elkövetőivel szemben minél gyorsabban le lehessen folytatni az eljárást – mondta Lázár János, aki a menedékjogi és a polgári perrendtartásról szóló jogszabály módosítását is felvetette. "Ha a magyar kormány nem tesz lépéseket – a törvényhozással közösen – az ország déli határának védelme érdekében, akkor az év végére akár a 300 ezret is elérheti vagy meghaladhatja” azok száma, akik Magyarországon keresztül akarnak bejutni Nyugat-Európába – hívta fel a figyelmet Lázár János.

 

 

A déli határ védelme érdekében új jogszabályok készülnek

 


A miniszterelnök arra utasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot Berlinnel és Brüsszellel és adjon soron kívüli tájékoztatást az elmúlt 48 órában a magyar-szerb határon kialakult helyzetéről. Szijjártó Péter elmondta: a legutóbbi számítások szerint Magyarországnak több mint 15 milliárd forint többletköltséget jelent az illegális bevándorlás ilyen mértékű növekedése. Magyarország déli határán drámai helyzet alakult ki, a bevándorlók egyre agresszívebbek, az uniós regisztrációs kötelezettségnek ellenszegülnek. A külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy télen egyre inkább a szárazföldre, főleg a Nyugat-Balkánra irányul az illegális bevándorlás, a Magyarországra érkezők száma pedig elérheti a 400 ezret az év végére.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu