Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A betegbiztonság növelése a cél

2018. March 23. 14:52
A betegbiztonság növelése a cél

Mintegy kétszázmillió forint uniós és állami támogatásból valósult meg a betegbiztonságot növelő fejlesztés a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetben.

Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, egyben a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a költségesebb beruházásokhoz képest kisebb horderejűnek tűnhet, ám annál jelentősebb a most átadott fejlesztés, amelynek részeként megújult az intézeti gyógyszertár és egy automata gyógyszeradagoló rendszer, két Semmelweis scannert, valamint 68 érintésmentes kézfertőtlenítő adagolót is üzembe helyeztek a kórházban.

 

Kiemelt feladat a betegbiztonság növelése

A hatvani kórházban megújult a gyógyszertár és egy automata gyógyszeradagoló rendszert is üzembe helyeztek

 

Ladányi Márta, egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár az eseményen arról beszélt: a kormány kiemelt feladatának tekinti a betegbiztonság növelését. Ennek jegyében Magyarország idén csatlakozott egy nemzetközi rendszerhez, ami lehetővé teszi a részvételt a legveszélyesebb kórokozókkal kapcsolatos nemzetközi kutatásokban, tovább erősítve ezzel a járványügyi biztonságot. Ezen kívül 11,4 milliárd forintos forrásból, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében alapellátási és népegészségügyi, ezen belül betegbiztonsági projektek indulhatnak, míg további 9,5 milliárd forint áll rendelkezésre infrastrukturális beruházásokra és eszközbeszerzésekre - tette hozzá. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu