Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

A beszállítói program keretében fejleszt az Instrum Kft.

2018. March 05. 12:10
A beszállítói program keretében fejleszt az Instrum Kft.

A tököli Instrum Kft. a Beszállítói Fejlesztési Program keretében iparfejlesztést. Varga Mihály a bejelentéskor hangsúlyozta: a program olyan fejlesztéseket támogat, amelyek megteremtik a lehetőségét annak, hogy a magyar kis- és középvállalkozások beszállítóként csatlakozzanak a nagy értékláncokhoz, illetve azon vállalkozások, amelyek már most is beszállítóként működnek, magasabb szintre lépjenek.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: azt kívánjuk elérni, hogy a következő években a nagyvállalatok jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a beszállítói hálózatukba, a későbbiekben pedig a kkv-k egyre nagyobb hányada tudjon majd sikerrel kilépni a nemzetközi piacra is. 2017 végéig a program keretében 6 nagyvállalathoz kapcsolódó 50 magyar beszállító kis- és középvállalkozás nyújtott be támogatási kérelmet. A termelővállalatok jelentős érdeklődése miatt idén is meghirdetik a programot, a kiírás a következő napokban jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

 

A beszállítói program keretében fejleszt az Instrum Kft.

Az Instrum Kft. 70 millió forintos iparfejlesztési beruházását 47 millió forinttal támogatja a kormány

 

Az egyes projektek megvalósítására legfeljebb kétmilliárd forint áll majd rendelkezésre. Ebből az összegből maximum kétszáz millió forint szolgálhatja az együttműködő nagyvállalatnál szükségessé váló ráfordításokat, az összeg döntő hányadát a kis- és középvállalkozások használhatják fel fejlesztéseikhez – részletezte a tárcavezető. Az Instrum Kft. 70 millió forintos iparfejlesztési beruházását 47 millió forinttal támogatja a kormány, valamint beszállítóként rendelkezik a Knorr-Bremse nagyvállalat, mint integrátor támogatásával is – mondta Varga Mihály.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu