Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.08.09. - vasárnap, Emőd napja van.

Belföldi hírek

A beruházásokon is múlik a gazdasági újrakezdés

2020. április 25. 08:00
A beruházásokon is múlik a gazdasági újrakezdés

A járvány elmúltával az új beruházásoktól is függ majd a gazdasági újrakezdés sikere - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter az S2G Kft. beruházásának bejelentésekor hangsúlyozta, hogy a körülményekhez gyorsan igazodó magyar befektetéspolitika az új hitellehetőségekkel, az adócsökkentéssel és a bértámogatással együtt kedvező feltételeket teremt a magyar gazdaság újraindulásához. A világgazdaság járvány utáni versenyét éppen ez a gyors elrugaszkodás fogja meghatározni - tette hozzá. A miniszter a körülmények miatt különös jelentőséget tulajdonít annak, hogy egy vezető amerikai szolgáltató regionális ügyfélszolgálati irodát létesít Magyarországon. A cég eddig csak a tengerentúlon létesített központokat, az amerikai kontinensen kívül a budapesti az első egységük. Az S2G már most 250 magyar munkavállalót foglalkoztat, és az év végére már 300-nál is többen lesznek - közölte a tárcavezető.

 

A beruházásokon is múlik a gazdasági újrakezdés

 

Megfogalmazása szerint a világjárvány felülírt minden korábbi elképzelést és előrejelzést, Magyarország mellett ennek ellenére újabb jelentős beruházó döntött. Mindez azt mutatja, hogy a magyar-amerikai kapcsolatokat a rendkívüli helyzet sem ingatta meg, a két fél között továbbra is erős a bizalom - jelentette ki. Szijjártó Péter szerint a 120 belföldi szolgáltatóközpont hozzá fog járulni a gazdasági dimenzióváltás sikeréhez, Magyarország pedig 2020-ban éppúgy le fogja győzni a gazdasági nehézségeket, mint 2010 után. Az S2G Kft. operatív igazgatója arról beszélt, hogy a társaság célja az európai piacon meghatározó részesedés szerzése. Nagy Péter a magyar munkavállalók teljesítményét méltatva kiemelte az itteni alkalmazottak alkalmazkodási készségét, amely szerinte a globális munkaerőpiaci versenyben is kiemelkedő. Az S2G az Egyesült Államok mellett több amerikai országban csaknem 4 ezer munkavállalóval működtet ügyfélszolgálati központokat. Külföldi terjeszkedésének Európa mellett a másik célpontja a csendes-óceáni régió lesz, hamarosan ott is nyitnak új irodát.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu