Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

A beruházások terén is jelentős hatásköre lehet a kormánymegbízottaknak

2012. October 26. 08:33
A beruházások terén is jelentős hatásköre lehet a kormánymegbízottaknak
Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja szerint nagyobb hatáskörük lehet a kormánymegbízottaknak a kiemelt jelentőségű ügyekben.
Soron kívüli feladatvégzésre vagy mulasztás pótlására utasíthatnák a jövőben a kormánymegbízottak az eljáró hatóságok vezetőit a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások ügyében. A közigazgatási és igazságügyi miniszternek és a tárca államtitkárának indítványa szerint a kormánymegbízottak az önálló szabályozó szervek, az autonóm államigazgatási szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendvédelmi szervek vezetői esetében nem lennének jogosultak utasítást adni.

parlamtn

A közigazgatási és igazságügyi miniszternek és a tárca államtitkárának indítványa tartalmazza  a kormányhivatalok hatáskörét


Egy beruházás kiemeltté nyilvánítása azért lényeges, mert ilyenkor a kérelmeket soron kívül kell elbírálni, az ügyintézési határidő pedig legfeljebb két hónap, sőt bizonyos esetekben ennél is rövidebb.

– A tervezett rendelkezés célja a már jelenleg is hatályos törvényben foglaltak pontosítása – fűzte hozzá Erdős Norbert országgyűlési képviselő. A tervezett rendelkezés célja, hogy a kormánymegbízott a kiemelt jelentőségű üggyel összefüggésben eljáró valamennyi szervet jogosult legyen soron kívüli feladat elvégzésére utsítani, kivételt képeznek ez alól az önálló szabályozó szervek, az autonóm államigazgatási szervek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendvédelmi szervek.

Erdős Norbert

Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Békés megyei munkahelymegőrző pályázatokról is beszélt


A Békés megyei helyzettel kapcsolatban pedig így nyilatkozott: összesen 1385 foglalkoztatott munkahelyét sikerült megőrizni a kis- és középvállalkozások részére igénybe vehető munkahelymegőrző pályázati programok segítségével október közepéig.

Mint kiderült, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap megyére jutó keretösszege 165 millió forint, míg a decentralizált alapban 607 millió forint áll rendelkezésre a munkahelyek megőrzésére. A kormánymegbízott kiemelte: munkahelyek megőrzésére a megyék közül Békés kiemelkedő összeget fordít 2012-ben, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter október elején további háromszáz millió forint foglalkoztatási támogatás felhasználásáról döntött. Eddig 89 Békés megyei kis- és középes vállalkozás vehette át a munkahely megőrzésről szóló támogatási határozatot.

Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal, MTI
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu