Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.30. - szerda, Jeromos napja van.

Belföldi hírek

A bérmegállapodás hatásairól tárgyaltak

2017. december 09. 08:00
A bérmegállapodás hatásairól tárgyaltak

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács idei utolsó plenáris ülésén a minimálbérről, a bérminimumról és annak hatásairól szó volt.

Az ülésen Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár részletesen bemutatta a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás hatásait. Az államtitkár örömmel állapította meg, hogy a komoly béremelést jelentő megállapodással kapcsolatos negatív előrejelzések nem váltak valóra. Külön kiemelte, hogy a béremelés a fizikai dolgozók körében volt a legjelentősebb.

 

A bérmegállapodás hatásairól tárgyaltak

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács idei utolsó plenáris ülésén a minimálbérről, a bérminimumról és annak hatásairól szó volt

 

Az államtitkár adatokkal cáfolta azokat a vélekedéseket, miszerint a pozitív trendek ellenére bizonyos térségek leszakadtak volna, hiszen a keresetek éppen az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben. A Dr. Mészáros Melinda, a Munkavállalói Oldal képviselője komoly eredménynek nevezte a többéves bérmegállapodást, amelyben a szakszervezetek számos javaslatukat megvalósulni látják. Dr. Adorján Richárd, költségvetésért felelős helyettes államtitkár bemutatta, hogy a különböző életpálya-modelleknek köszönhetően a közszférában is jelentős keresetnövekedés valósult meg, ahol külön kiemelte az egészségügyi és a szociális ágazatot. 

 

Emmi/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu