Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A bérkompenzáció forrásait sikerült beépíteni a 2012-es költségvetésbe

2012. February 07. 05:01
A bérkompenzáció forrásait sikerült beépíteni a 2012-es költségvetésbe
Orbán Viktor miniszterelnök munkaadók és munkavállalók szervezeteinek képviselőivel találkozott február 6-án, hétfőn a Parlamentben.
A versenyszektor és az állam idei első konzultációs fórumán két fontos témakör szerepelt a napirenden, egyfelől az év általános gazdaságpolitikai áttekintése, másrészt a 2012-es bérkompenzáció kérdése. A miniszter bejelentette, hogy 2012-ben Magyarország végrehajtja az arányos egykulcsos adórendszerre történő áttérés utolsó szakaszát.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök munkaadók és munkavállalók szervezeteinek képviselőivel találkozottMatolcsy György nemzetgazdasági miniszter az erről szóló sajtótájékoztatón a  2012-es változásokról elmondta, béremelés nélkül mintegy 790 ezer munkavállaló járhatna rosszabbul, ugyanakkor az egykulcsos adónak köszönhetően 600 ezren mindenképpen jobban járnak majd. A feladat ezért az - folytatta -, hogy olyan egyeztetési kereteket alkossunk, amelyek megismételhetővé teszik a tavalyi helyzetet, és senki nem jár majd rosszabbul.

Matolcsy György n

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az erről szóló sajtótájékoztatón a  2012-es változásokról beszéltA bérkompenzációt egy többlépcsős mechanizmus biztosítja majd. A közszférában az állam teljes mértékben kiegyenlíti a munkavállalói veszteséget, ez mintegy 690 ezer embert érinthet. A versenyszektorban pedig arra kéri a kormány a munkaadókat, hogy hajtsák végre a minimálbér-emelést. A kompenzáció forrásait teljes mértékben sikerült beépíteni a 2012-es költségvetésbe, mintegy 130 milliárd forint körüli értékben


Forrás:kormany.hu
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu