Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

A Belügyminisztérium negyven árva beiskolázását segíti

2011. August 22. 16:55
A Belügyminisztérium negyven árva beiskolázását segíti
Pintér Sándor belügyminiszter beiskolázást segítő támogatásban részesítette a szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunyt, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak hozzátartozóit. Negyven gyermek kapott támogatást az iskolakezdéshez - olvasható az MTI által kiadott közleményben.
A támogatást Pintér Sándor belügyminiszter adta át hétfőn a fővárosban. Beszédében hangsúlyozta: a hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak esküjükhöz híven teljesítették szolgálatukat, komolyan gondolták, hogy ha kell, életüket áldozzák hazájukért. Arra kérte a családokat, hogy legyenek büszkék édesapjukra, férjükre. Az anyagi támogatás nem pótolhatja a veszteséget - folytatta - de reméli, hogy a mindennapi élet nehézségeit csökkentheti.

Pintér Sándor belügyminiszter beiskolázást segítő támogatásban részesítette a szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunyt, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak hozzátartozóit.

Az iskolakezdéshez 40 árva kapott segítséget

A szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunytak, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak gyerekeinek egyenként 56 ezer forintot adtak át ünnepélyes keretek között a minisztériumban.

A tárcavezető az átadás előtt elmondta: az eddigiekhez képest jelentős mértékben megemelték ezt a támogatást, és a jövő évben tovább növelik az ilyen célra fordítható összeget.

forrás: MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu