Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

A Belügyminisztérium Nagy önkormányzati kézikönyvére épül az önkormányzati képviselők képzése

2014. November 16. 22:04
A Belügyminisztérium Nagy önkormányzati kézikönyvére épül az önkormányzati képviselők képzése

Elsősorban az önkormányzati törvény legfontosabb előírásaival ismertetik meg az érintett képviselőket a most induló képzésen.

A mintegy 17 ezer képviselőnek az új önkormányzati törvény írja elő, hogy megválasztásuk után három hónapon belül vegyenek részt a kormányhivatalok által szervezett képzésen. Az egynapos képzések teszttel zárulnak, a tananyag pedig a Belügyminisztérium által készített Nagy önkormányzati kézikönyvre épül. A tematikában a többi között a képviselő-testület és a bizottságok működése, a hivatalok és társulások, a képviselői jogok és kötelezettségek, valamint az önkormányzati feladatok és gazdálkodás szerepelnek.

 

 

Hiánypótló kézikönyv az önkormányzati szektornak
Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára a Nagy Önkormányzati Kézikönyv címet viselő kötetet október 19-én mutatta be. Elhangzott: a szakterület az elmúlt 24 évben sokat változott, össze kellett csiszolni a kormány és az önkormányzatok működését, kialakítani az embereknek nyújtott szolgáltatások, ellátások rendszerét. A kötet gyakorlati példákat bemutatva ad ismeretet az önkormányzati vezetőknek, képviselőknek a helyi hatalomgyakorlás fejlődésének történetéről, az előző rendszer működéséről, a nemzetközi gyakorlatokról és a hatályos önkormányzati törvényről.

 

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu