Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.01. - Friday, Elza napja van.

Belföldi hírek

A beltéri növénytermesztést modernizálja egy magyar cég

2023. June 14. 11:20
A beltéri növénytermesztést modernizálja egy magyar cég

Egy hazai startup újítaná meg a növénytermesztés szokásokat.

A bedrock.farm Kft. egyik fő célja, hogy még tovább fejlesszék a beltéri növénytermesztési módszereket, ehhez kapcsolódóan pedig teljesen új megoldásokat kezdtek el kifejleszteni. A hazai startup szerint Magyarország az ilyesfajta innovítav beltéri növénytermesztéssel egész évben képes lenne ellátni a fogyasztókat friss zöldséggel, gyümölccsel és további termékekkel.

 

A modern növénytermesztési technológiák kidolgozásával foglalkozó bedrock.farm Kft. egy belvárosi helyszínen tevékenykedik a magyar fővárosban. A vállalat 3 éve kezdett el termeléssel foglalkozni Budapesten, azóta pedig tovább növelték a gazdaságukat. Jelenleg egy 175 négyzetméteres pincegazdaságban termelnek.

 

A beltéri növénytermesztés jövőjét teremtheti meg a magyar vállalat

 

Speciális lámpákat, szivattyúkat, légkondícionáló berendezéseket, valamint hidropónián és aeropónián alapuló technológiát használnak, hogy a mikrozöldségeknek, a leveles zöldeknek, valamint a fűszernövényeknek kiváló környezetet teremtsenek egy többszintes polcrendszerben.

 

A termelés magas minőségét az év minden hónapjában és minden napjában képesek garantálni a módszereikkel. Fontos előnye a cég módszerének, hogy egy négyzetméternyi alapterületen akár 7 négyzetméternyi termesztési felületet is ki tudnak alakítani a pincében.

 

A cég egyébként számos zöldség- és gyümölcsfélét termeszt, valamint értékesít. Tavaly például 126 fajta termékből 21,5 ezer adat árut értékesítettek a közel 60 partnerüknek.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu