Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

A a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről is dönthet a Parlament

2012. September 24. 09:36
A a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről is dönthet a Parlament
A képviselők szeptember 24-én, hétfőn több gazdasági témájú előterjesztést is elfogadhatnak, igent mondhatnak például a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokra.

A Ház ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit ezúttal is az interpellációs blokk követ.    A Parlament szavazhat a 2013-as költségvetést megalapozó törvényekről, valamint a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló jogszabály módosításáról.

Az Országgyűlés mindemellett a benyújtott módosító javaslatokról dönthet a munkahelyvédelmi akcióterv, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, valamint a kisvállalati adóról szóló előterjesztésről. 

Az Országgyűlés

A Parlamentben hétfőn 13 órakor kezdődik az ülés


Kedden az Országgyűlés 10 órás időkerettel kiírt vitában tárgyalhatja az alaptörvény második módosítását, valamint az ahhoz kapcsolódó előterjesztést, amely 62 évről 65 évre növeli a bírák és valamennyi, az igazságszolgáltatásban közhatalmat gyakorló személy nyugdíjkorhatárát. Ezt követi a Fidesz-KDNP választási eljárásról szóló törvényjavaslatának és az ahhoz kapcsolódó alaptörvény-módosításnak az általános vitája.

Szerdán kezdődik az új Ptk.-ról szóló törvényjavaslat általános vitája, ezt az Állami Számvevőszék 2011-es munkájáról szóló jelentés elfogadásáról szóló határozati javaslat megtárgyalása követi a parlamenti üléshét utolsó napján.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu