Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

A 2016-os egy új korszak költségvetése

2015. May 28. 10:59
A 2016-os egy új korszak költségvetése

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyitotta meg a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat általános vitáját a Parlamentben. A politiku szerint a jövő évi egy új korszak költségvetése.

Varga Mihály szerint a 2016-os költségvetés középpontjában már a fejlődés, a lehetőségek minél jobb kiaknázása, az emberek és családok előrelépésének támogatása áll. Szavai szerint a büdzsé a polgári Magyarország megteremtésének legfontosabb tartópillére. Varga Mihály expozéjában elmondta: a 2016-ra tervezett 2,5 százalékos növekedés mintegy 330 milliárd forintos költségvetési többletbevételt hoz, az államadósság csökkenése pedig 75 milliárd forinttal csökkenti a kamatkiadásokat; mindez segíti a gazdaságpolitikai célok megvalósítását, így az adócsökkentést és a gazdasági növekedést.

 

 

Több munkahely, kevesebb adó

 

 

Rogán Antal, a kormánypárt vezérszónoka a jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerdán megkezdődött parlamenti vitájában azt mondta,  a 2016-os költségvetés üzenete:Több munkahely, kevesebb adó. A jövő évi költségvetés többet költ foglalkoztatásra, a folytatódó növekedéssel tovább nő a munkahelyek száma, és tovább csökken a munkanélküliség. "Felelős gazdálkodással, a makrogazdasági stabilitás megőrzésével, a növekedés további folytatásával Magyarország lépésről lépésre minden évben juthat egyet előre. Ennek a garanciája a 2016. évi költségvetés" - zárta szavait a Fidesz frakcióvezetője.
 

 

 

MTI/Fidesz/MCOnet

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu