Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Belföldi hírek

A 2015-ös adótörvényeket elfogadták, a költségvetést most tárgyalják a Parlamentben

2014. November 19. 10:57
A 2015-ös adótörvényeket elfogadták, a költségvetést most tárgyalják a Parlamentben

Az Országgyűlés keddi ülésén elfogadta a jövő évi adótörvényeket, a következő három napban, összesen több mint 30 órában tárgyalják a képviselők a 2015-ös költségvetést.

Parlament, Országgyűlés, költségvetés

Az adórendszer három legfontosabb pillére 2015-ben is a családok támogatása, a kis- és közép vállalkozások alacsony adózása és a különadók fenntartása. A kormány az adórendszer súlypontját a jövedelmeket terhelő adókról, a fogyasztási, forgalmi típusú, valamint a környezetvédelmi- és egészségvédelmi célú adókra helyezi át. Maradnak a különadók is 2015-ben.

Szerdától 3 napon át a  a jövő évi költségvetés lesz a Parlament napirendjén. A kormánypárti- és ellenzéki frakcióknak ezt követően a mai ülésnapon 5-5 órájuk lesz véleményük elmondására, majd csütörtökön és pénteken összesen további 20 órában fejthetik ki álláspontjukat. A vitában a magyar EP-képviselők és a nemzetiségi szószólók is elmondhatják véleményüket.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban hangsúlyozta, a 2015-ös büdzsé a fegyveres és rendvédelmi dolgozók béremelésére 44 milliárd forintot, a pedagógusbérek további javítására pedig 38 milliárd forintot irányoz elő. A költségvetésben az országvédelmi alap 60 milliárd forintot, az általános tartalék 100 milliárd forintot tesz ki, ami a kormány várakozásai szerint megfelelő biztonságot nyújt az előre nem látható kiadásokra.

 

MTI/NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu