Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.24. - Wednesday, Kinga, Kincső napja van.

Belföldi hírek

A "16+1" formátum egész Európa érdekét szolgálja

2017. November 27. 15:13
A

Orbán Viktor miniszterelnök Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának megnyitóján kijelentette: Európa legversenyképesebb befektetési környezete jött létre Kelet-Közép-Európában.

Hangsúlyozta, hogy az együttműködésben részt vevő 16 kelet-közép-európai ország Európának az a térsége, amely már most is a kontinens gazdasági növekedésének motorja, és amely további dinamikus növekedés előtt áll. Jelezte, hogy "most a Kelet csillaga áll magasan", Kína felemelkedésének korszakát éljük, és Európa további fejlődéséhez a Kelet technolóigia és pénzügyi részvételére lesz szükség. Orbán Viktor szerint a "16+1" formátum nem csak Kína és a 16 kelet-közép-európai ország érdekét szolgálja, az együttműködés sikeréből egész Európa és az egész Európai Unió is profitál, igazi "win-win helyzet".

 

A "16+1" formátum egész Európa érdekét szolgálja

A "16+1" formátum egész Európa érdekét szolgálja és az egész Európai Unió is profitál az együttműködésből

 

Bejelentette, hogy megjelenik a Budapest-Belgrád-vasútvonal kínai finanszírozással történő felújítására vonatkozó közbeszerzési felhívás. Ez a beruházás az első olyan nagy fejlesztés, "zászlóshajó", amely Kína, egy EU-tag és egy EU-tagjelölt ország együttműködésével jön létre - emelte ki. A mostani csúcstalálkozón kiemelten kezelik a pénzügyi együttműködés kérdését, a hétfői plenáris ülés után a magyar és a kínai Eximbank aláírja a Kína-Közép-Európa befektetési alap második fázisáról szóló megállapodást. Orbán Viktor szavait azzal zárta, hogy a kelet-közép-európai térségben semmilyen politikai akadály nem hátráltatja a gazdasági együttműködést.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu