Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

A 12 milliárd forintos Grundfos beruházás 350 új munkahelyet teremt Magyarországon

2013. September 27. 10:55
A 12 milliárd forintos Grundfos beruházás 350 új munkahelyet teremt Magyarországon
A szivattyúgyártással foglalkozó Grundfos másfél évtizede stratégiai szövetséget kötött a magyar emberekkel. Ez alatt az idő alatt 68,7 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és 2107 munkahelyet hozott létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a cég új beruházásának csütörtöki felavatásánál Szlkesfehérvárott.


Orbán Viktor beszéde a Grundfos új gyárának avató ünnepségén


A miniszterelnök kiemelte: a dán cégcsoport 1999-ben Magyarországot központi elhelyezkedése és szakképzett munkaereje miatt választotta. Akkor ideális alapok voltak egy világhírű cég növekedéséhez, és ezúttal is ez volt a döntő szempont.A Grundfos fontos szerepet játszik ebben és megerősíti, hogy az ország jó irányba halad – tette hozzá Orbán Viktor. Lars Aagaard, a Grundfos cégcsoport alelnöke hangsúlyozta, hogy Dánián kívül a magyarországi jelenlétük a legnagyobb, és hamarosan 2500 dolgozójuk lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök

 

Orbán Viktor miniszterelnök felavatta csütörtökön a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. új székesfehérvári gyárát
Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a város csak ilyen beruházások segítségével maradhat a magyar gazdaság egyik meghatározó központja. Köszönetét fejezte ki, hogy a Grundfos ismét Székesfehérvárt választotta fejlesztéséhez. A Grundfos vállalatcsoport ma a világ legnagyobb szivattyúgyártó cége, 43 országban 74 vállalata van. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. a korábban Dániában folyó motorgyártást 2000-ben helyezte át Tatabányára. Egy évvel később megépült a második üzem is, majd 2007-ben átadták a székesfehérvári gyáregységet. Emellett Biatorbágyon működik a cég disztribúciós központja.


Fotó: Árvai Károly


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu