Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

860 faluban újulnak meg az önkormányzati utak

2021. július 01. 09:24
860 faluban újulnak meg az önkormányzati utak

A Magyar Falu programnak köszönhetően idén 860 faluban épülnek vagy újulnak meg az önkormányzati utak az országban.

Önkormányzati utakat, kerékpárutakat, valamint hidak felújítását és építését tervezi a kormány a Magyar falu program keretein belül. Összesen 860 faluban terveznek útfelújításokat - közölte Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

 

A kormánybiztos elmondta, hogy 2021-ben eddig 14 pályázati kiírást hirdettek a Magyar falu program keretein belül és 3 pályázati kiírásban a héten hirdettek eredményt. Gyopáros Alpár elárulta, hogy az önkormányzati utak és az önkormányzatok által kezelt utcák, utak, hidak, valamint kerékpáros utak felújítására és építésére 20 milliárdos pályázatot írtak ki korábban és összesen 860 önkormányzat fejlesztheti belőle az utcáit.

 

Az útfelújításokra egy önkormányzat maximum 40 millió forintos támogatást nyerhetett. A kormánybiztos azt is hozzátette, hogy 2021-ben eddig jóval több forrás összeget fordítottak a Magyar falu programban az önkormányzati utak fejlesztésére és építésére, mint a korábbi években.

 

Gyopáros Alpár a pályázati eredmények kihirdetésekor

 

"Két másik pályázatban egyházi közösségi terek kialakítására, meglévők fejlesztésére és működtetésükre lehetett pályázni. A pályázat keretösszege hárommilliárd forint volt, épületfejlesztésre legfeljebb 25 millió forintra lehetett pályázni. Működtetésre, bértámogatásra és eszközbeszerzésre pedig legfeljebb ötmillió forintot nyerhettek el a pályázók" - részletezte a további pályázatokat Gyopáros Alpár.

 

A kormánybiztos elárulta, hogy ugyan 2021-ben a héten hirdettek először eredményt, hogy kik nyertek pályázati támogatást, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a következő hetekben újabb pályázatok eredményeit fogják kihirdetni.

 

Forrás és fotó: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu