Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

800 új munkahelyet teremt a szentgotthárdi Opel motorgyára

2012. September 21. 10:38
800 új munkahelyet teremt a szentgotthárdi Opel motorgyára

Felavatták az Opel 500 millió eurós beruházással felépült flexibilis motorgyárát Szentgotthárdon. Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.A miniszterelnök szerint az Opel új szentgotthárdi motorgyárával Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Kelet-Európa egyik autóipari központja legyen. Szentgotthárdon az 500 millió eurós fejlesztésnek köszönhetően egy teljesen új motorcsalád gyártása kezdődik meg.

Orbán Viktor szerint "ezért köszönet és elismerés az Opel-gyárnak, hogy úgy döntött, dacára az európai válságnak, Magyarországon nem gyárbezárás lesz, nem elbocsátás, nem leépítés, hanem a világ egyik legmodernebb gyárát építjük fel közösen".

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott az Oper gyár átadóján

 


A motorgyár 800 új munkahelyet teremt az üzemben, a magyar beszállítókon keresztül pedig akár további több ezret. Több száz magyar családnak biztos lett a jövője ezzel a beruházással.

Magyarország mindig is nagy tisztelettel fogadta azokat a befektetőket, akik nemcsak gyors hasznot akartak zsebre vágni, hanem itt akartak maradni, és hosszú távra rendezkedtek be az együttműködésre - fogalmazott Orbán Viktor, kijelentve, hogy a magyarok szeretik az Opelt, amely megbecsüli a magyar munkásokat.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu