Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

800 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről dönthetnek hétfőn

2011. October 03. 10:41
800 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről dönthetnek hétfőn
A Ház hétfőn szavaz többek között arról a határozati javaslatról is, amellyel Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter 865 országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését indítványozta, köztük 171 olyanét, amelyet még az 1990 májusában tartott szabad választások előtt fogadtak el.
A 2010. évi költségvetés végrehajtásáról szóló - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jegyezte - törvényjavaslat szerint a Bajnai-kormány költségvetésében hamis adatok szerepeltek, így a hiány a 7 százalékot is meghaladta volna. Mivel a zárszámadáshoz csak egy, a normaszövegből épp ezt a megállapítást száműzni igyekvő, az előterjesztő által nem támogatott MSZP-s módosító javaslat érkezett, a parlament már hétfőn határozhat a jogszabály elfogadásáról.

Az Országgyűlés

Ma döntenek a képviselők a nemzeti energiastratégiáról is


Döntenek a képviselők a nemzeti energiastratégiáról is. A stratégia úgy számol, hogy 2030-ra 30 százalékkal nő az ország villamosenergia-igénye.Majd részletes vitákkal zárja hétfői napját a parlament. Így megtárgyalják a képviselők a Gazdasági Versenyhivatal elmúlt évi beszámolójához, illetve az uzsora-bűncselekmények szigorúbb szankcionálását javasló kormányzati előterjesztéshez fűzött módosító indítványokat.


Forrás: Fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu