Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.11.29. - kedd, Taksony napja van.

Belföldi hírek

80 államigazgatási feladat kerülhet a járásokhoz

2012. április 11. 05:25
80 államigazgatási feladat kerülhet a járásokhoz
Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár beszélt a járásokról szóló törvényről, amelyet március 30-án nyújtotta be az Országgyűlésnek Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
A járás lesz a legkisebb területi államigazgatási szint, amely a kormányhivatal részét képezi, és a legközelebb helyezkedik el az állampolgárokhoz. Hiszen - mint mondta - a végső cél az egyablakos ügyintézés biztosítása az ügyfelek számára, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfeleknek csak egy helyet, a kormányablakot kelljen ismernie hatósági ügyeik intézésekor. Ezt a rendszert országosan 2013 végéig építik ki - húzta alá.

járások

Magyarország tervezett járási rendszere


A benyújtott javaslat nyolcvanegy államigazgatási feladatot (pl.:helyi adózás, birtokvédelem, hagyatéki leltározás) hagy a jegyzőnél és nyolcvanat (személyi adat és lakcím-nyilvántartás, útlevél-igazgatás, gyámügy, gyermek és ifjúságvédelem) telepít át a járási hivatalokhoz. Megjegyezte, hogy a szabálysértési ügyeket már április 15-től átveszi a kormányhivatal, valamint az okmányirodák és a járás területén működő szakigazgatási szervek is a járási hivatalok részét fogják képezni.

Hozzátette: több településen működik majd kormányablak, ahol helyben lesznek elérhetőek a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai.


Forrás: kormany.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu