Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

770 új munkahely Egerben

2017. March 24. 13:37
770 új munkahely Egerben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be az egri beruházásról, elmondta, a világpiacon vezető szerepet játszó autóipari cég, a ZF Hungária Kft. 31 milliárd forintos beruházással 770 új munkahelyet hoz létre Egerben.

A cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházáshoz a kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt. Szijjártó Péter felidézte, hogy tavaly rekordot döntött a magyar autóipar, 7874 milliárd forint termelési értéket állított elő.

 

770 új munkahely Egerben az ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen

 A világpiacon vezető szerepet játszó autóipari cég 31 milliárd forintos beruházást hajt végre 

 

Hangsúlyozta, hogy hazánk eddig is ideális termelési helyszín volt, azonban most ideális kutatás-fejlesztési országgá kell válnunk, amely elősegítéséhez a kormány a szükséges intézkedéseket már meghozta. A magyar gazdaság fejlődését alapvetően az autóipar határozza meg, és ha van olyan iparág, ahol teljes mértékben átalakul a termelés, és átalakulnak a versenyképességi kritériumok, az éppen az autógyártás. A ZF Hungária most 900-1000 dolgozót foglalkoztat, a beruházás megvalósulása után az ott gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu