Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

750 ezer fővel nőtt a munkából élők száma

2018. March 28. 13:12
750 ezer fővel nőtt a munkából élők száma

Varga Mihály a KSH december-februári adatai szerint közölte, hogy a kormányzat foglalkoztatáspolitikai intézkedései eredményesek, hiszen 2010-hez képest több mint 750 ezer fővel nőtt a munkából élők száma.

A nemzetgazdasági miniszter közölte, hogy a munkahelyteremtő támogatások, a beruházásösztönző programok, az aktivitást növelő intézkedések és a hatéves bérmegállapodás egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a nyolc évvel ezelőtti közel 12 százalékos munkanélküliség mára kevesebb, mint a harmadára, 3,8 százalékra mérséklődjön. A külföldön dolgozók száma 20 ezerrel, a közfoglalkoztatottaké 40 ezerrel csökkent egy év alatt, ami tovább segítette az elsődleges munkaerőpiac nagyarányú, 129 ezres bővülését. Mint mondta, jelenleg közel 4 és fél millióan dolgoznak hazánkban, ami azt jelenti, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamosan a foglalkoztatottak száma is folyamatosan növekszik Magyarországon.

 

750 ezer fővel nőtt a munkából élők száma 2010-hez képest

A következő időszak feladata a mobilitás ösztönzése mellett a szakképzés és a felnőttképzés erősítése

 

Varga Mihály ismertette, a következő időszak feladata a munkaerő-tartalék mozgósítása, a mobilitás ösztönzése mellett a szakképzés és a felnőttképzés erősítése. A kormány kezdeményezésére elfogadott hatéves bérmegállapodás és adócsökkentési program tovább élénkítheti a munkaerőpiacot, egyfelől tovább ösztönözve a munkavállalási hajlandóságot, másfelől növelve a magyar munkaerő itthon tartását. A foglalkoztatás folytatódó bővülését emellett tovább segítheti, a vállalatok bejelentett kapacitásbővítései, a háztartások növekvő fogyasztása, a kormány intézkedései következtében fellendülő lakásépítések, valamint az EU-s források kifizetésének felgyorsítása – tette hozzá.

 

NGM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu