Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

75 új munkahelyet hoz létre az Ames Hungaria Kft.

2017. November 16. 13:25
75 új munkahelyet hoz létre az Ames Hungaria Kft.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy az autóipari alkatrészeket gyártó Ames Hungaria Kft. 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását, amelyhez a kormány 349 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az Ames magyarországi beruházása világosan mutatja, hogy a külföldi befektetők érdeklődése és bizalma töretlen a magyar befektetési környezet iránt. A spanyol vállalat az az Európai Unióban a negyedik a porkohászat területén, négy országban van jelen, és a bővítés után a szentgotthárdi gyár lesz az Ames legnagyobb termelő egysége. A gyár termékeinek mintegy 90 százaléka exportra kerül, így az Ames vállalat hozzájárul a magyar export sikereihez is - tette hozzá Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy az autóipar adja a magyar gazdaság gerincét. 

 

Az Ames Hungaria Kft. 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását

Az Ames Hungaria Kft. 3,5 milliárd forintos beruházással bővíti szentgotthárdi gyártó üzemének kapacitását

 

Cesar Molins, az Ames Hungaria Kft. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy lehetőséget látnak piacuk növekedésére, ezért bővítik a szentgotthárdi gyárukat, és hozzák létre a legnagyobb termelő egységüket. A magyarországi üzemüket 2014 nyarán nyitották meg Szentgotthárdon, ahol mechanikus megmunkálást végeznek a Spanyolországból érkező félkész termékeken, az új gyáregységükbe teljes porkohászati folyamatot, modern technológiát telepítnek. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu