Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

700 helyszínen zajlott a szakmák éjszakája

2016. April 18. 10:52
700 helyszínen zajlott a szakmák éjszakája

Országszerte négyezer programot rendeztek a Szakmák éjszakáján, melyet első alkalommal rendeztek meg abból a célból, hogy minél több diák válasszon szakmát. Az intézmények a „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” szlogennel este 6-tól 10-ig fogadták az érdeklődőket.

Sokat kell tennünk azért, hogy minél több diák válasszon szakmát – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az újbudai Öveges József Szakközépiskola és Szakiskolában. A megfelelő szintű szakképzés ugyanis legalább olyan fontos, mint az egyetemi oktatás – hangsúlyozta Varga. A sikeres vállalkozások a világon minden táján a korszerű tudást átadó, modern szakképzésre alapoznak - tette hozzá. A szakképzés rendszere a jövő gazdasági növekedését, Magyarország fellendülését szolgálja - véli a politikus -, sok fiatal csak az álláskeresés során, az érettségi vagy a felsőfokú diploma megszerzése után jön rá, hogy sokkal több lehetősége lenne az elhelyezkedésre egy jó szakma birtokában.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Öveges József Szakközépiskola és Szakiskolában érdeklődik 2016. április 15-én


A kormány ezért igyekszik minél többet tenni a szakképzés fejlesztése érdekében, ám ehhez meg kell nyerni a fiatalok lelkesedését is, ezért is fontos ez a kezdeményezés. Emlékeztetett: a szakképzés rendszerét tavaly átalakították, a szakképzési centrumokban lehetőség nyílik idegen nyelv tanulására vagy életpálya tanácsadást kérésére is.


Nemzetgazdasági Minisztérium / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu