Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

7 milliárd forint pályázati összeg a helyi gazdaság fellendítéséért

2012. May 15. 04:23
7 milliárd forint pályázati összeg a helyi gazdaság fellendítéséért
2012-ben ismét a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) dönthetik el, mely mikrovállalkozások kaphatnak támogatást a Darányi Ignác Terv európai uniós keretéből - adta hírül a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

pénz


A Vidékfejlesztési Minisztérium ugyanis ezáltal erősíti meg, hogy a forrás biztosan azokhoz a pályázókhoz kerüljön, akik a legtöbbet tehetik a helyi gazdaság fellendítéséért. Az akciócsoportok csaknem 7 milliárd forint sorsáról határozhatnak június 1-30. között.

Nemzetgazdasági Minisztérium


A mikrovállalkozásoknak kiírt pályázaton az 5000 fő alatti lakosságszámú és a legfeljebb 100 fő/km2 népsűrűségű településeken működő vagy induló cégek kérhetnek támogatást. A vállalkozások legalább 1 millió, legfeljebb 35 millió forintot igényelhetnek, de az összeg felső határát a HACS-ok saját illetékességi területükön csökkenthetik.


Közben május 14-én a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: Vasárnap estig 6,1 milliárd forintos támogatási igénnyel 3.972 pályázat érkezett a bérkompenzációs kiírásra. A támogatásra azok a cégek pályázhatnak, amelyeknek gondot okoz az 5 százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 21 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésére, a kiírást március 13-án nyitották meg.Czomba Sándor, a szaktárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a pályázat megnyitásakor elmondta, várakozásaik szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez a pályázattal


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu