Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.09.26. - szombat, Jusztina napja van.

Belföldi hírek

7 milliárd forint értékű beruházás valósul meg az Irinyi-terv program támogatásával

2020. szeptember 10. 15:40
7 milliárd forint értékű beruházás valósul meg az Irinyi-terv program támogatásával

György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár sajtótájékoztatón közölte: 19 cég nyert 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást az Irinyi-terv iparstratégiai programba.

A kormány kiemelt célja hogy minél több olyan magyar tulajdonú vállalat jöjjön létre, amely korszerű, zöld technológiát alkalmazva biztos megélhetést nyújt munkavállalóinak - hangsúlyozta az államtitkár. Felidézte, 2016 óta segíti az Irinyi-terv a magas hozzáadott értékű, nemzetközi piacokon is versenyképes termékek kifejlesztését, piacra vitelét. Az idei 2,5 milliárd forintos keret összegű programra 211 vállalkozás érdeklődött, végül 51 cég adta be támogatási kérelmét. A megítélt támogatásokat a vállalkozások egyebek mellett kapacitás és termékkínálat bővítésre, a termékek piacra vitelére, kutatási és fejlesztési tevékenységre, energiahatékonyság növelésére használhatják. Az idei nyertesek közül kitűnnek a 3D nyomtatáshoz, a repülőgépiparhoz, a fémmegmunkáláshoz, a speciális- és célgépgyártáshoz, a zöldgazdasághoz kapcsolódó támogatási igények.

 

7 milliárd forint értékű beruházás valósul meg az Irinyi-terv program támogatásával

 

György László kijelentette: az Irinyi-tervben a legkiválóbb vállalkozásokat támogatják. Kitért arra, hogy az Irinyi-tervben nyújtott 2,5 milliárd forint támogatási összeg megalapozza a magyar gazdaság technológiaváltását segítő, nagyobb támogatási összeggel futó uniós pályázatokat is. A sajtótájékoztatón az államtitkár szólt arról is, hogy folyamatosan bővítik a Modern gyárak éjszakája programot, modern mintagyárakat, modern mintaüzemeket, modern mintaműhelyeket alakítanak ki, ahol az érdeklődő vállalatok megismerhetik a korszerű technológiákat, lehetőségeket.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu