Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Belföldi hírek

68 százalékon a Fidesz

2009. augusztus 19. 14:21
68 százalékon a Fidesz
A júniusi szintre esett vissza Bajnai Gordon miniszterelnök népszerűsége, de 47-ről 57 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint a Bajnai-kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad - állapította meg a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet kutatása, amelynek eredményét a hvg.hu internetes lap tette közzé kedden.
Az augusztus 7-e és 11-e között készített felmérésből kiderül, hogy szinte minden politikus népszerűsége csökkent valamelyest, de a sorrend nem változott: Sólyom László köztársasági elnök áll az élen, majd a Fidesz-vezérkar foglalja el a népszerűségi lista következő hét helyét.

A miniszterelnök népszerűsége a júliusi emelkedés után a júniusi szintre, 17 százalékra esett vissza.

A választani tudó "biztos" szavazók körében a Fidesz 68, az MSZP 16, a Jobbik 11 százalékon áll, hasonlóan, mint júliusban - áll az összegzésben.

A kutatás szerint 65-ről 60 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik szerint előre hozott választást kellene tartani. A Bajnai-kormányt támogatók száma maradt 24 százalékos, viszont nőtt - 47-ről 57 százalékra - azok aránya, akik úgy gondolják, hogy a kormány a parlamenti ciklus végéig hivatalban marad.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu