Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

68 hónapja töretlen a reálbérek növekedése

2018. October 19. 15:12
68 hónapja töretlen a reálbérek növekedése

Az idei év első nyolc hónapján kilenc százalékkal nőttek a reálkeresetek, ami javítja a magyar családok anyagi helyzetét. A hatéves bérmegállapodásnak, a közszféra életpálya-modelljeinek és a versenyszféra bérfejlesztéseinek köszönhetően 68 hónapja töretlen a reálbérek növekedése Magyarországon.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a 2016-ban kötött bérmegállapodás dinamikus bérnövekedést okozott, ami egyre nagyobb hatással van a fogyasztásra is. A kiskereskedelmi forgalom erőteljes bővülése tovább segíti a magyar gazdaság növekedését, így ennek is köszönhetően csak a második negyedévben közel 5 százalékkal bővült a hazai GDP. A bérfelzárkózás folyamatos Magyarországon, az elmaradottabb megyékben érzékelhetően nagyobb arányban nőnek a fizetések.

 

68 hónapja töretlen a reálbérek növekedése

A dinamikus bérnövekedés egyre nagyobb hatással van a fogyasztásra is

 

A nemzetgazdaságban 11,8 százalékkal, a versenyszférában 10,8 százalékkal, a költségvetési szerveknél pedig 10,9 százalékkal emelkedtek a bruttó és nettó keresetek egyaránt. A bruttó átlagbérek 2018. január-augusztusban így 324 ezer forintot tettek ki. Az elkövetkezendő időszakban tovább emelkednek a bérek.

 

PM/T.D.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu