Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

650 ezer ember munkahelyének megtartását segítette a munkahelyvédelmi akció

2013. April 18. 10:13
650 ezer ember munkahelyének megtartását segítette a munkahelyvédelmi akció
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerint hónapról hónapra egyre többen élnek munkahelyvédelmi akció adta lehetőséggel, eddig minden ötödik munkavállaló foglalkoztatását tudták ezzel a programmal segíteni.


Selmeczy Gabriella szerint sikeres a munkahelyvédelmi akció

A programot azokért indították el, akik élethelyzetüknél, vagy életkoruknál fogva kiszolgáltatottabb helyzetben vannak: a gyes-ről, gyed-ről a munkaerőpiacra visszatérni kívánó kisgyermekes édesanyák, a 25 év alatti pályakezdők, a nyugdíj előtt álló 55 év felettiek, a kevés munkatapasztalattal rendelkező, tartós munkanélküliek, vagy éppen a szakképzetlenek.

Selmeczi Gabriella,

Szerdai sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője

 


Bár még csak 2 hónapja indult a program, eddig is igen nagy a sikere: több mint 650 ezer ember munkahelyének megtartását segítette. Európában Magyarország elsőként indított munkahelyvédelmi akciót. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnagyobb számban az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatói vették igénybe a kormányzati támogatást, majd az  alacsony iskolai végzettségűek, a pályakezdők, és végül a kisgyermekes édesanyák.


Forrás: fidesz.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu